tirsdag 22. juni 2010

Lærdalsøyri

I helga har vi vært i Lærdal. Et herlig sted med høye fjell og vakre hus og hager. En av mine beste venninner er derfra, så det var ikke helt tilfeldig at turen gikk hit. Denne helga var det også marked i Lærdal, med boder fulle av gøye ting å se på.


Jeg og Mannen overnattet på Hotel Lindstrøm. Den eldste delen er fra 1845 og er en flott bygning med en gammel hage rundt. Det var nydelig gammel tapet på veggene, jernseng som knirket og svart- og hvitrutete gulv på badet. Men med resten av inventaret hadde de liksom glemt å holde stilen, så det var ingen stor hotellopplevelse. Men men.


Nummerskilta på dørene var gamle hvertfall...


Ellers følger bilder av hus og hager i resten av innlegget her. Vi gikk en liten kveldstur på fredagen og oppdaget at de aller fleste husene var velstelte og bar preg av at menneskene der brydde seg om å gi et godt inntrykk. Jeg vet ikke om det var en ekstra innsats i anledning markedet, eller om eiere av gamle hus automatisk liker å holde hagen vakker også.Jeg samlet hvertfall grådig til meg inspirasjon og idéer til egen hage og inngangsparti. Håper dere kan nyte bildene også.


Det kan være ganske interessant å gå tur med Mannen, for han ser detaljer som jeg aldri ville lagt merke til på egenhånd. Mens jeg suger til meg blomsterkrukker, bed-tips og andre "jente-detaljer" legger han merke til helt andre ting. Blant annet var det ikke et eneste søplestativ å få øye på. Alle har søppeldunkene bak huset og drar de frem den dagen de skal tømmes. Her hvor vi bor er søppelstativet det første som møter deg i en innkjørsel.

Så la Mannen merke til at det var korte avstander mellom takbjelkene på de gamle husene i Lærdal i forhold til gamle hus her på Østlandet. Ja, så da gikk jeg og tittet etter søppelstativ og takbjelker resten av turen da.

Nå er det ikke sånn at jeg har vært på Lærdalsmarknaden uten å kjøpe noe. Min kjære venninne er nemlig gift med en utmerket glassblåser, så helgens handel skal få et eget innlegg senere.


Enn så lenge, ha en fin uke.

1 kommentar:

  1. Det så koselig ut! Har en venninne fra Lærdal så nå skal jeg jammen sende link til henne. ☺

    SvarSlett