tirsdag 29. juni 2010

Saft suse!På søndag var den store rabarbra-dagen her i huset. Først lagde jeg rabarbramuffins. 2 forskjellige deiger, mye søl og oppvask og bare 8 muffins. De var riktignok en fryd for ganen, men ikke akkurat noen drøm for øyet. Derfor blir dagens bilder bare av rabarbrasaften jeg lagde etterpå.


4,5 liter saft ble det fra rabarbra i egen hage. Synes det er så nydelig farge på den, og smaken ble også veldig god. Den ble sånn rund og fyldig i munnen. Ordentlig god. Oppskrift følger for de som er interessert.

Rabarbrasaft
Skyll rabarbrastilkene og kutt i korte biter. Ha i en vid kjele med 1 liter vann til 2 kg rabarbra. Hvis du ønsker kan du ha oppi litt ingefær eller 5-6 hele nellik. Jeg hadde bittelitt malt ingefær i. Kok langsomt opp under lokk og la koke til rabarbraen er helt mør. Sett stativ med sileklede over en stor kjele eller bolle. Øs oppi rabarbramassen litt etter litt, og la stå til det slutter og dryppe. Ikke press eller klem på massen. Dette kan ta et par timer så finn på noe annet så lenge.


Mål opp saften og ha den i en ren kjele. Gi den et oppkok. Tilsett 3-4 dl sukker per liter avrent saft og la den småkoke. Fjern skum fra overflaten for å få en klar fin saft. Rør eventuelt inn saften fra en sitron eller sitronsyre. (for å bedre holdbarheten, tror jeg...) Ta litt saft i et glass, tilsett 3-4 deler vann og smak om du synes den er passe søt. Hell den nykokte saften på rene varme flasker. Sett på tett kork. Oppbevares mørkt og kjølig eller drikkes med en gang.
Nyt sommeren!


6 kommentarer:

 1. å så deilig! Må hauste inn rabarbra no og supplere med butikken. Sein sommar i år så eg trur ikkje det er forseint. Rabarbradessert er somamr for meg, trur jammen eg skal lage det imorgon.

  SvarSlett
 2. Oppskrift er lagret til neste års rabarbra!!! Så helt nydelig ut!!!

  SvarSlett
 3. Så veldig godt ut dette.
  Må vist få meg noe rababra igjen .
  Min forsvant på merkelig vis i fjor.

  SvarSlett
 4. Så koselige blogg du har! Blir inspirerte av å lesa den :) Skulle gjerne fått tid til alle de tingene du får tid til!
  Det va kjekt å treffa deg på marknaden. Håpe me treffes igjen snart
  Klem

  SvarSlett
 5. SÅ deilig det såg ut! No fekk eg skikkelig lyst på rabarbrasaft!! Synd at vi berre har ein liten tynn ein i hagen..:-)

  Mulig eg må på rabarbraslang hos svigers..Takk for oppskrift!

  SvarSlett
 6. Så deilig dette så ut. jeg har masse rabarbra her på hytten. Må prøve oppskriften din. Takk for den.
  Klem

  SvarSlett