torsdag 20. august 2009

Små skritt på vei mot hage

Tidlig i sommer hadde jeg et innlegg om vår kommende hage. Da stod hagetraktoren midt i hagen og struttet av arbeidslyst. Og jeg skal si deg den fikk kjørt noen runder rundt og rundt på tomta her. Nå er det sådd plen overalt, og da vi kom hjem fra ferie var til og med den siste delen blitt ganske grønn. I begynnelsen er det jo som kjent mer ugress enn plen, men etter en runde med gressklipperen så ser det ikke så værst ut. Hurra! Hagen begynner å ligne en hage og ikke en jungel!
Her ser dere huset vårt fra nedre del av hagen. Tomta skråner en del så her titter man opp mot huset. Terrassen burde vært malt, men min kjære trøster meg med at den er impregnert så da kan den vel vente til neste år. Den inngangsdøra dere kan skimte bak rododendron der, er til utleieleiligheten. Vår inngangsdør er på veggen til høyre som ikke er synlig på bildet. Min kjære driver og pusser muren på garasjen nå så det ser ikke så veldig innbydende ut på den siden for tiden. Det høye tynne treet i bakgrunn er naboens forsøk på å felle et tre, men som han ga opp underveis fordi det var høyere enn han trodde...
Her er et bilde fra huset og ned i eplehagen. Vi har seks epletrær i hagen. De beskjæres kraftig hver vår og bærer helt villt med epler hver høst. Lykken er at Askim frukt- og bærpresseri er i passelig nærhet og at eplemosten deres er det beste jeg kan få og drikke. Nam!
Jeg hadde også et innlegg i sommer om at min kjære hadde laget en overraskelse til meg en dag. Han er bestevenn med blandemaskinen som har surret og gått trofast flere ganger i sommer. Under terrassen har vi fylt opp med rullestein for å unngå ugress, men min kjære ville gjerne ha en pen kant utenpå der igjen. Så han gravde, og blandet betong, og la brostein og stod på. Og overraskelsen var at han hadde laget innebygde blomsterpotter til meg i kanten. (Ja, det er de røra som stikker opp) Jeg er ikke så veldig flink til å se for meg hvordan ting kan bli før det er sånn, men min kjære sier det bli fint. Han skal kutte røra helt nedtil bakken så de ikke synes, også skal de fores med sånne miljøhandlenett som coop obs har. Så da kan man plante hva man vil oppi der, og når høsten kommer kan man bare ta tak i handlenettet og løfte opp hele planta med jord og alt og sette det i kjelleren hvis det ikke tåler frost. Det høres hvertfall genialt ut. Hva sier dere flinke hagefolk derute??
Tilslutt et bilde av det ene blomsterbeddet. Det grønne kaoset i bakgrunn er tomatplanter som jeg sådde som frø. De har blitt kjempestore, men jeg tviler sterkt på at tomatene kommer til å bli røde før frosten kommer. Og midt inni tomatjungelen er det plantet en bitteliten duftskjærsmin som jeg håper skal vokse seg stor og fin så jeg kan stå på terrassen og lukte på blomstene. Om noen år...

I dag er det sol, så mens min kjære leker med blandemaskinen skal jeg plante om noen inneplanter som har fått litt lite oppmerksomhet i sommer. Etterpå skal jeg male putekassa som svigerfar har laget til meg, fordi jeg ønsket meg en putekasse som jeg kunne bruke som sittebenk. Den ble kjempefin og kjempetung og vissnok kjempedyr... Tusen takk svigerfar, jeg skylder deg en flaske whisky.


1 kommentar:

  1. Jeg kan se at det blir fint! Hage er et prosjekt, du blir aldri ferdig.(trøst?)
    Et japansk (tror jeg) ordtak sier noe om at den som eier en hage, er lykkelig...

    SvarSlett